Blogi

Lammun Lumon blogin kirjoittaa Raija Albert.

Terve taas

Tässä välillä olen melkein jo unohtanut, miten blogia kirjoitetaan!

Olemme käyneet Helsingissä ja hoidelleet keskimmäisen pojan lapsia sillä aikaa, kun vanhemmat olivat lomailemassa. Teimme helpon  ja halvan matkan sinne – olimme junassa ja saimme lukea kirjoja. Siitä nautin kovasti, koska illalla sängyssä olen usein niin väsynyt, että laitan jo muutaman sivun...Read More »


Päivä pitenee

Herättyäni päiväunilta aioimme lähteä kävelylle, mutta nyt sataakin….

On siis vihdoinkin aika kertoa, että ihailen miehen intoa syventyä harrastukseensa niin, että kellonaika ei merkitse mitään; eilen sain saunoa yksin, sillä hänen piti saada kiskoihin yksi muutos. Sitten kun se oli valmis, niin hän meni hieman jäähtyneeseen saunaan. Tähän liittyy kertomus siitä,...Read More »


CUPTORI Joensuussa

Olin eilen ensimmäisen päivän myymässä Ratavartijan hunajaa Cuptorilla Joensuussa. Oli aika huono aloitus, kaikki myyjät lähtivät jo iltakuuden tienoilla vaikka olisi pitänyt olla iltayhdeksään. Mutta mitäs siellä seisoskelemaan, jos kukaan ei liiku lähettyvillä.

Eli, jos joku sattuu lukemaan, niin torille voi tulla vielä sunnuntaihin asti, aina klo 12 – 21, paitsi...Read More »


Yhteisvastuutapahtuma

Jo kahtena päivänä on aurinko näyttäytynyt ja eilen oli puolikuu ja tähdet taivaalla. Saunan jälkeen vilvoitellessa vain tuuli häiritsi aiheuttaen vilua.

Tänään oli yhteisvastuutapahtuma Lammunjärven rannalla; ensin pilkittiin ja voitto tuli eräälle Pasille vähän yli 800 g:n saaliilla. Sitten oli vuorossa lasten hiihtokisat, jossa äidit työntelivät ihan pieniä yhtä aikaa maaliin....Read More »


Aurinkoa odotellessa

Aina tuo aurinko vain antaa odottaa itseään. Mutta kyllä sen ajan saa kulumaan harmaankin taivaan alla; sunnuntaina kävin ensimmäisen kerran Liperin avantouimareiden saunassa ja avannossa.Sauna on sinne vedetty tynnyrisauna, joka sitten viettää kesälomaa jonkun pihamaalla. Kyllä tuota harrastusta voisi aloittaa ihan toden teolla. Pitää vain etsiä sopiva aikarako jostakin.

Tiistaina vietimme...Read More »


Luistelua vieläkin

Meillä ei vain autotie ole liukas, sitä on myös meidän pihamaa. Joko kumisaappailla tai huovikkailla on kiva luistella ja kokeilla kehon liikkuvuutta estääkseen kaatumisen. Tässä urheilulajissa mieheni ei ole kovin olympiakelpoinen ja siksi oli potkuri hyvä väline saunaan mennessä keskiviikkona. Istutin hänet potkuriin oven edessä ja sitten yhdellä potkaisulla huruttelimme...Read More »


Luistelua ilman luistimia

Eilen aamulla mies sain infulenssarokotuksen. Sinne ajelu oli omalla tiellä ajelemista kieli keskellä suuta; mäkiosuudet olivat yhtä liukurataa! Tulimme kuitenkin ehjänä takaisin kotiin ja saimme nauttia harvinaista herkkua eli kevätaurinkoa. Tuuli tosin teki muuten lämpöisestä päivästä kylmän tuntuisen.

Iltapäivällä jouduin lähtemään Joensuuhun Pohjois-Karjalan mehiläishoitajien johtokunnan kokoukseen ja edessä oli saman tieosuuden...Read More »


Talvisateessa

On jotenkin ontto olo – 3 päivää synttärijuhlia ja viimeinen vieras lähti tänä aamuna. Ei tullut käytettyä liikaa alkoholiakaan, mutta huonosti nukuttu yö vei tänään kaiken työhalun. Otin jopa torkutkin, sillä sateinen päivä vie mielen matalalle. Lisäksi kova myrskyinen tuuli riepottelee rakennettavan museotilan ikkuna-aukkossa olevaa muovia. Mieskään ei ehdi tulla...Read More »


Harjoittelublogi

Sain juuri kuulla, että Suomen naiset saivat hopeamitalin parisprintissä. Olen itse some-koulutuksessa ja yritän syventyä vielä blogin tekemiseen.

Tänä aamuna piti laittaa herätyskello (kännykkä) soimaan, sillä sieltä maaseudulta tulo Joensuuhun vie aikaa n. 40 minuuttia. Joensuussakin jalkakäytävät ovat huonossa kunnossa – 3 astetta pakkasta ja sohjoinen lumi muuttunut jääksi.

Miehen kanssa asensimme...Read More »


Blogikoulutuksessa

Kävimme tänään blogikoulutuksessa 12.2.2014.

...Read More »

Uudet verkkosivut

Uudet verkkosivumme avautuivat 12.6.2013. Graafinen ilme on Niina Javanaisen ja Sanni Laasosen käsialaa. He opiskelevat parastaikaa Karelia-ammattikorkeakoulussa. Kiitos Niina ja Sanni hyvästä yhteistyöstä!

Uusi hunajasato tuo käyttöön myös uudet hunajaetiketit. Odotamme jo innolla uusia purkkejamme!

Verkkokauppa avautuu käytettäväksi vasta elokuussa, kun uusi hunajasato saadaan pakattua. Viime vuoden satoa ei ole enää valitettavasti...Read More »